Muzikale Verhalen voor ouderen

Project Friesland

In 2020 hebben we een serie Vertelconcerten gegeven in Friesland. We gaven concerten in zorgcentra en op een basisschool.

Centraal stond de oudere die vanaf zijn of haar geboorte in de provincie Friesland heeft gewoond en de stad waar hij/zij gewoond heeft zien ontwikkelen tot wat het nu is. Juist deze oudere heeft ook de stad opgebouwd (zeker na de oorlog) zoals we die nu kennen. Moeilijk is het voor de meeste ouderen om hun vertrouwde stad nog in te gaan en daarom hebben wij de stad naar de oudere gebracht.

“Het verhaal van Dhr. Weggemans dat ken ik, want dat is nou echt mijn verhaal.”

Daarnaast was het onze intentie om met de concerten op de basisschool generaties met elkaar in contact te brengen door de verhalen van ouderen hier te vertellen en de ouderen ook mee te nemen naar de basisschool. De verhalen hebben we wel verteld. Helaas was het door COVID-19 niet mogelijk om de ouderen mee te nemen naar deze concerten.

Ondanks alle beperkingen rondom COVID-19 hebben we één basisschool bezocht en zijn we in vijf zorglocaties geweest. Van het zesde concert hebben we een digitale registratie gemaakt en per video opgestuurd. In verband met de strengere coronamaatregelen was het last-minute niet mogelijk om een concert op locatie te geven.

We hebben genoten van vier mooie verhalen die werden verteld door Attie Nijboer en werden ondersteund met beeldmateriaal.

We werkten in dit project samen met het fluit-harpduo Puur. Vertelster was Attie Nijboer.

We ontvingen voor dit project subsidie van: